Παρασκευή 8/2 – Νικόλας Ευαντινός Live

/, Feb 19/Παρασκευή 8/2 – Νικόλας Ευαντινός Live

Παρασκευή 8/2 – Νικόλας Ευαντινός Live

Γεννήθηκε το 1982 και είναι από την Ιεράπετρα.

Σπούδασε Ιστορία Αρχαιολογία με μεταπτυχιακές σπουδές στην Νεοελληνική Φιλολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το 2008 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή Μικρές Αγγελίες και Ειδήσεις από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.To 2011 εκδόθηκε η δεύτερη συλλογή Ρουβίκωνας στα μέτρα μας από τις εκδόσεις Μελάνι. To 2012 από τις εκδόσεις Μανδραγόρας εκδόθηκε το τρίτο του βιβλίο με τίτλο Ενεός.  Το τέταρτο βιβλίο του με τίτλο Λιγωσάδικο κυκλοφόρησε το 2016 πάλι από τον Μανδραγόρα.

Συμμετείχε στο μεσογειακό φεστιβάλ Ποίησης της Lodeve το 2013. Ποιήματα του έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ανθολογίες, έχουν και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα γερμανικά. Για την συλλογή Ενεός βραβεύτηκε με το τρίτο βραβείο του Συμποσίου Ποίησης της Πάτρας.

Παράλληλα ασχολείται με την μουσική. Το 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος με τίτλο Πανταχού Απών, ενώ είναι ο δημιουργός της μπάντας Φέρ’ το Φόκο με έναν δίσκο στο ενεργητικό της (2015). Έχει γράψει στίχους σε πέντε τραγούδια από τον δίσκο ΚΥΡΒΑ του Νίκου Μαστοράκη, στον οποίον συμμετείχε ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Ψαραντώνης. Έχει ανοίξει συναυλίες των Αλκίνοου Ιωαννίδη και Βασίλη Παπακωνσταντίνου και έχει κάνει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και στην Ιεράπετρα. Είναι μουσικά αυτοδίδακτος.

2019-02-23T10:15:34+00:00